Greenbike on myynyt ja huoltanut Brompton-taittopyöriä pisimpään Suomessa, vuodesta 2006 lähtien. Olemme täyden palvelun jälleenmyyjä, eli meiltä saat esitteet, koeajon, neuvoja, opastusta, varaosat, huollot yms. suoraan samasta liikkeestä. Mutta: Vuonna 2022 toimitukset ovat edelleen epävarmoja, meillä ei ole yhtäkään pyörää varastossa. Jos Bromptonisi on meiltä ostettu ja tarvitset huoltoa, soita etukäteen. Meiltä ostettuihin Brompton-pyöriin saat ostohetkellä kattavan luovutusinfon ja teemme ilmaisen sisäänajotarkistuksen (200km tai 3kk ostopäivästä).

Omistajalle helppoja, mutta kriittisen tärkeitä ylläpitokohteita ovat rengaspaineista huolehtiminen ja yleinen puhtaanapito. Pumppaus on helpointa painemittarilla varustetulla jalkapumpulla (n.20€) tai huoltoasemalla. Bromptonin mukana tulevalla käsipumpulla ei saa tarpeeksi kovaa painetta, vaan rengas jää liian tyhjäksi. Alipaineisilla renkaalla ajaminen lyhentää renkaiden käyttöikää merkittävästi ja tekee ajotuntumasta epävakaan. Kun puhdistat pyörää, huomaat samalla, jos jokin osa tuntuu tarvitsevan säätöä. Säännöllinen huolto ja puhtaanapito pidentää pyörän käyttöikää merkittävästi.

Brompton - suomenkielinen omistajan käsikirja 2012 (PDF)

Suomenkielinen laajempi käsikirja vuodelta 2010 (PDF)
HUOM: pätee vain vm. 2010 pyörille. Tarkista yksityiskohdat (kiristysmomentit, varaosien tarkka tyyppi yms.), jos pyöräsi vuosimalli on vanhempi tai uudempi.
Vanha kuva säännöllisistä tarkistuskohteista.

Jos haluat itse huoltaa Brompton-pyörääsi, valmistajan sivuilta löydät kattavasti huolto-ohjeita, videoita ja räjäytyskuvia.
Lisäksi netistä löytyy valtavasti yksityistä materiaalia (mm. opetusvideoita) omatoimisille huoltajille.

Käytä tervettä järkeä ja harkintaa seuratessasi muita kuin valmistajan ohjeita.