Brompton mainitaan useimmissa testeissä sekä fiksuimmin taittuvana että parhaan ajotuntuman omaavana. Esim: YLE Kuningaskuluttaja 09/2011. Pyörän suunnittelussa on lähdetty normaalin pyörän ajettavuudesta ja satulan/ohjaustangon/akselivälin mittasuhteesta. Täten ajotuntuma vastaa (kävelyvauhtia kovemmilla nopeuksilla) normaalia aikuisten kaupunkipyörää.

Pyörän taittomekanismi on pysynyt perusratkaisuiltaan muuttumattomana ja kaikki vuoden 2003 jälkeen (akselivälin pidennys) valmistetut pyörät onkin mahdollista päivittää tuoreinta mallia vastaaviksi. Brompton tarjoaa edelleen varaosia myös "lyhyisiin" pyöriin.
Katso tästä lisätietoa Bromptonin kehityksestä.

Alkuperäisen Mid-ohjaustankomallin lisäksi Brompton tarjoaa urheilullisen ja lyhyemmille ajajille sopivan Low-mallin ja pitkille ajajille sopivan High-mallin. Kaikki mallit voi tilata 1-, 2-, 3- tai 6-vaihteisena.

Otekorkeudet -mittakuva, kuva vuodelta 2012, mutta mitat erittäin lähellä edelleen.
Ohjainkannattimet -mittakuva, kuva vuodelta 2012, mutta mitat erittäin lähellä edelleen.

Aktiivisen tuotekehityksen ansiosta taitettavuus ja toimintavarmuus yhdistyvät onnistuneesti. Nykyinen pyörä- ja varustemallisto tarjoaakin muunneltavan ja toimivan ratkaisun kaikenlaisille käyttäjille! Kaudelle 2022 Brompton uudisti pyörien nimeämiskäytännön. A Line on perusmalli vähemmillä varustevaihtoehdoilla, C Line yleisin mallivaihtoehto, C Line Electric on sähköavusteinen ja P Line on titaanihaarukoilla yms. osilla terästetty versio. T Line on käytännössä kokonaan uusittu malli, titaanirungolla ja hiilikuituosilla varusteltu huippukevyt Brompton.